IT Linuxin postituslistat

Uutta! BBS-tyyppisiä keskustelualueita. Uusia alueita saa ehdottaa sähköpostitse (korjaa osoite). Ohjelma on osittain suomennettu ja lisää suomennetaan, jos järjestelmä osoittautuu suosituksi.

IT Linuxilla on tällä hetkellä kaksi postituslistaa:

IT/Spectra Linuxin asennus. IT ja Spectra Linuxin asennuksesta ja sen ongelmista keskusteluun tarkoitettu ryhmä:
Liity
Lähetä viesti, ei HTML-muodossa, kiitos
Eroa
Listan kotisivu
Lista-arkisto, kuka tahansa voi lukea.

IT ja Spectra Linuxin käyttäjien lista. Tarkoitettu kaikille IT ja Spectra Linuxin käyttäjille ja yleensä jutusteluun Linuxista:
Liity
Lähetä viesti, ei HTML-muodossa, kiitos
Eroa
Listan kotisivu
Lista-arkisto, kuka tahansa voi lukea.

Tällä hetkellä IT/Spectra Linuxin asennus-listalle pääsee vielä liittymään suoraan. Käyttäjien listalla palattiin roskapostin takia vanhaan käytäntöön. Jos asennus-listallekin alkaa ilmestymään roskapostia, palataan myös sen osalta aikaisempaan käytäntöön, joka oli:
Postituslistalle ei pääse heti, vaan on odotettava hyväksyntää, joka suoritetaan usein samana päivänä tai korkeintaan muutaman päivän viiveellä. Tämä käytäntö johtuu osin eGroupsin käytännön rajoituksista. Vain ryhmää, johon liittymiset hyväksytään, voi valvoa tehokkaasti. Tällä tavalla lista voidaan pitää jatkossakin häiriöttömänä.

Hyväksynnän odottelu on tietysti ikävää ja hyväksyntä tuottaa vaivaa, mutta toisaalta roskapostiakin on ikävä lukea. Kyse ei muuten ole sensuurista, vaan pornon ja kaikenlaisen kaupustelun estämisestä. Roskaposti on poistettu myös lista-arkistosta, joten esimerkkejä sieltä ei kannata etsiä.

Lista saatetaan siirtää muualle, jos eGroups (nyk. Yahoo) lykkää liikaa mainoksia tai on muuten ärsyttävä ja jos listalle liittyy paljon väkeä. Nykyinen järjestely on kuitenkin vaivaton ja sopiva ainakin alkuvaiheessa. Jos siirto tehdään, ei uudelle listalle tarvitse erikseen liittyä.

Huomaa, että HTML-muodossa viestien lähettäminen häiritsee ryhmän lukijoita, koska Yahoo saattaa lähettää kuvallisia mainoksia viestin mukana. Tekstimuotoisen viestin mukana tulee korkeintaan vähemmän häiritsevä 6-rivinen viesti.