Lineox julkaisee Lineox Enterprise Linuxin

29. 1. 2004

Turkulainen Lineox Oy julkaisee Lineox Enterprise Linux 3.0:n ja päivityspalvelun Red Hat 7.x-versioille sekä vuoden 2003 Suomen myydyimmälle Linuxille, Spectra Linux 1.2:lle.

Lineox Enterprise Linux 3.0 on uusi Linuxin levitysversio, jonka pohjana on Red Hat Enterprise Linux 3.0:n lähdekoodi. Lineox Enterprise Linux 3.0 tarjoaa asiakkaille raskaaseen yrityskäyttöön soveltuvan Linuxin edulliseen hintaan ja asiakas voi hankkia tuotteen tuen erikseen. Lineox Enterprise Linux 3.0 on saatavilla välittömästi DVD-ROM-levyllä. Suositushinta on 17,95 € ja IT Pressiltä saatavan asennusoppaan mukana 29,90 €.

Lineox Enterprise Linux 3.0:ssa on kaikki vapaasti levitettävät ohjelmat, jotka ovat Red Hat Enterprise Linux 3.0 AS/ES/WS-versioissa, Red Hat Cluster Suitessa ja Red Hat Developer Suitessa. Samalla DVD-levyllä on myös kuusi eri kieliversiota OpenOffice.org 1.1.0:sta, oikolukusanastoja ja muita tukitiedostoja, mukaanlukien suomenkielinen versio ja oikolukohjelma. Lineox Enterprise Linux 3.0:n suositeltavin ohjelmapakettien hallintaohjelma on apt-get, joka selvittää automaattisesti ohjelmien väliset riippuvuudet. Lineox Enterprise Linux 3.0:n käyttäjät voivat sen avulla hakea tietoturva- ja muita päivityksiä sekä uusia ohjelmia www.lineox.com:sta ja muilta Internetin palvelimilta. Apt-getin sijasta voidaan käyttää synapticia, joka on apt-getin graafinen edustaohjelma. Lineox Enterprise Linux 3.0 DVD-levyllä on laaja valikoima peruslevitysversioon kuulumattomia ohjelmia, joita voidaan helpolla asentaa ja hallita synapticin avulla.

Lineox Enterprise Linux 3.0:n dokumentaation tärkein osa on LIFF - täydellinen Linuxin dokumentaatiokokoelma. Sisällöstä voidaan mainita mm. Red Hat Enterprise Linux 3.0:n oppaat, joista tulostettuna kertyisi yhteensä 2 772 sivua. LIFFiä voidaan käyttää dokumenttipalvelimena ja sen sisältämään 900 megatavun tiedostomäärään voidaan tehdä hakuja ja tulokset saadaan sekunneissa. LIFF on myös saatavilla erillisenä tuotteena.

Lisätietoja:
www.lineox.com, www.raimokoski.com, IT Press, Linux - Asentajan käsikirja 2004, linux@lineox.com.

Lineoxista

Vaikka Lineox Oy on yhtiönä nuori, sen perustajilla on kokemusta ensimmäisen suomennetun Linuxin tekemisestä IT Linuxin ja Spectra Linuxin tekemiseen, joista viimeisin saavutti myyntimäärissä noin 70 - 90% osuuden Suomessa myydyistä Linuxeista.

IT Press

IT Press on tietotekniikkaan erikoistunut Edita Publishing Oy:n kirjakustannusyksikkö.