logo2.gif (4383 bytes) 
 

Inside Linux - ylläpitäjän käsikirja

Hinta: 74 €

Tulossa syyskuun loppupuolella 2005

761 s + DVD
ISBN 951-826-733-2
Suomenkielinen teos
Raimo Koski
Tomi Kajala

 

Paneudu Linuxiin syvällisemmin ja opi automatisoimaan erilaisia tehtäviä. Linuxin yleisesittelyn jälkeen kirja keskittyy tallennustekniikoihin, kuten osiointi, loogiset volyymiryhmät, RAID ja journalointi. Seuraavaksi seurataan, mitä tapahtuu koneen käynnistyessä ja miten Linux latautuu. Komentorivikäytön opettelu on ensiaskel eräänlaiseen ohjelmointiin ja komentotulkin käskemisen lisäksi tutustutaan lyhyesti AWK-skriptikieleen. Kirjassa on käsitelty laajasti Linuxin graafisia konfigurointiohjelmia. Palvelimista on keskitytty erityisesti WWW-palvelimeen, sen konfigurointiin, tietoturvaan ja statistiikan generointiin.

Kirja käsittelee myös CD- ja DVD-levyjen polton, mp3- ja DivX-tiedostojen tekemisen, salatut pääteyhteydet, tiedostojen peilauksen, varmistustallennuksen, demonien luonnin, LDAP:in, Kerberoksen sekä laiteiston kahdentamisen (HA) ja erilaiset ryvästystekniikat, joilla tehtävät voidaan jakaa usealle koneelle. Kirjan oheis-DVD:llä on raskaaseen palvelinkäyttöön suunniteltu Red Hat -pohjainen Linux, joka soveltuu myös työasemakäyttöön Gnome- ja KDE-käyttöliittymien ansiosta. Osoitteesta www.lineox.net sille löytyy ilmaisena lisätuotteena vikasietoinen hajautettu tiedostojärjestelmä, GFS ja käyttöjärjestelmän 64-bittinen versio x86_64-suorittimille.

Tukipalvelut netissä: www.lineox.net

 IT Press, PL 700, 00043 Edita, Finland.
Tel:  Puhelin 020 450 2050. Fax:  020 450 2380. email: itpress@itpress.fi
Web design © IT Press, all rights reserved. All trademarks mentioned on these pages are the property of their respective owners.