Mitä IT Linuxin jälkeen


IT Linuxin tilalle tulee Spectra Linux. Tuotteiden sisältö ei juuri muutu, mutta kehittyy. Ulkonäön puolesta Spectra Linux poikkeaa IT Linuxista, mutta kyseessä on vain graafinen ulkonäkö. Siirtyminen IT Linuxista Spectra Linuxiin sujuu samaan tapaan kuin aikaisemmin IT Linuxin päivittäminen uudemmalla versiolla.


Spectra Linux 1.1


Spectra Linux 1.1 on suunnattu kansainvälisille markkinoille eikä siitä julkaista suomennettua versiota. Tässä versiossa suurin rakenteellinen muutos verrattuna IT Linuxiin on Red Hatin alkuperäisen asennusohjelman puuttuminen. Spectra Linux on kuitenkin parannettu versio Red Hatista samaan tapaan kuin IT Linuxkin on ollut eikä tästä muutoksesta pitäisi aiheutua haittaa. Tällä tavalla säästettiin melko paljon levytilaa ja Spectra Linuxiin voitiin lisätä mm. toisen asennuslevyn toiminta järjestelmähallinnan käynnistyslevynä.


Spectra Linux 1.2 (versionumero saattaa muuttua)


Spectra Linux 1.2 julkaistaan syksyllä 2002 suomeksi ja englanniksi. Halvin vaihtoehto tulee muistuttamaan hinnaltaan ja sisällöltään IT Linux 2002:n asennusopasta. Lisäksi suunnitteilla on myös syksyllä ilmestyväksi ajateltu laajempi versio lähinnä koulutuskäyttöön. Se soveltuisi myös esimerkiksi itseopiskeluun ja sisältö tehdään "oppikirjamaiseksi".


Spectra Linux 1.2 Ylläpitäjän opas.


Tämäkin on ajoitettu syksyllä ilmestyväksi ja korvaa suunnitellun IT Linux 2002 Ylläpitäjän oppaan, joka olisi ollut lähes valmis, mutta olisi pitänyt julkaista hiljaisena kesäkautena.


Probatuksen ja IT Pressin yhteistyö


Spectra Linuxin takana ovat suureksi osaksi samat kokeneet tekijät kuin IT Linuxinkin, mutta lisäksi myös Probatus. Tämän ansiosta toimintaa voidaan laajentaa kattamaan laajemman alueen kuin pelkkä levitysversion tekeminen ja kirjojen kustantaminen. Suurena ohjelmistotalona Probatus tulee vaikuttamaan siihen, että Spectra Linuxista tulee yhä parempi ja monipuolisempi levitysversio.


IT Linux on ollut ja on vielä jonkin aikaa selkeästi suosituin Suomalainen Linux-levitysversio. Spectra Linux korvaa sen lähiaikoina, mutta käyttäjät voivat odottaa entistä parempaa ja suositumpaa (suosio tuo tukea, useampia ihmisiä jotka tuntevat tuotteen ja osaavat neuvoa) tuttua Linuxia.