Lehdistötiedote 28. 11. 2003
Julkaisuvapaa

Lineox Oy julkaisee Lineox LIFFin - Täydellisen Linux-dokumentointikokoelman ja -palvelimen

Lineox Oy, Linux-tuotteisiin, -konsultointiin ja -koulutukseen keskittynyt yritys on tänään julkaissut Lineox LIFFin, joka on aivan uudenlainen dokumentointituote. Lineox LIFF yhdistää useita tekniikoita innovatiivisesti. Tuote on ladattavissa osoitteesta www.lineox.com CD-ROM-näköistiedostona sekä ostettavissa CD-R-levyllä.

Tälle ainutlaatuiselle, vain uusimmilla Linuxin ytimillä toimivalle CD-ROM-levylle on saatu mahtumaan peräti 1,8 gigaa käyttäen Linuxin tukemaa tiedostojen läpinäkyvää pakkausta. Tiedostoista noin 900 megaa on dokumentointia, joka sisältää mm. kaikki Linux Documentation Projectin kirjat ja HOWTO-oppaat. Lisäksi levyllä on piakkoin ilmestyvän Lineox Enterprise Linuxin kaikkien ohjelmien dokumentointi, man- ja info-sivut HTML-formaatissa sekä kaikki uusimmat Red Hatin ja Mandraken käyttöoppaat.

Tämä mahtava dokumentaatiomäärä on indeksoitu ja jos Lineox LIFF asennetaan WWW-palvelimen lisukkeeksi, voidaan dokumentteja etsiä hakusanojen avulla WWW-palvelimen nopeudesta riippuen sekunneissa. Haku voidaan kohdistaa kaikkiin dokumentteihin, tietyn kategorian dokumentteihin tai vain joihinkin kategorian dokumentteihin.

WWW-palvelimeen asennettua LIFFiä voidaan lisäksi käyttää verkon kautta millä tahansa käyttöjärjestelmällä ja WWW-selaimella. LIFF on asennettu Lineoxin palvelimelle osoitteessa www.lineox.com, joten sitä voi käydä kokeilemassa ennen ostoa tai lataamista.

Lineox LIFF voidaan asentaa kolmella tavalla. Se voidaan asentaa perinteisenä kiintolevyasennuksena, joka vaatii noin 1,8 gigaa levytilaa. CD-ROM-näköistiedostoasennus vaatii vain noin 690 megaa kiintolevytilaa, koska näköistiedoston tiedostot ovat läpinäkyvästi pakattuja. Kolmas vaihtoehto tarjoaa mahdollisuuden peräti vähentää kiintolevytilan kulutusta, koska kaikki LIFFin tarvitsemat tiedostot haetaan CD-ROMilta ja sekä kiintolevyllä että CD-ROM-levyllä olevat tiedostot voidaan poistaa ja korvata ne linkeillä CD-ROM-levylle.


Lisätietoja:
www.lineox.com
linux@lineox.com